Doe vooral datgene wat je echt graag wilt…

Even iets over mijzelf;  ben moeder van twee pubers, heb een vriend, ben bestuurslid van een netwerkclub, ben eigenaar van een  coachingspraktijk  en ben  in oktober jl. gestart met een opleiding NLP. Daarbij vond ik het nodig om nu een nieuwe website te laten bouwen.

 

Mijn website was nogal verouderd  en niet responsive ( zoals dat zo mooi heet). Mijn inmiddels oude provider was daarnaast  zo leuk geweest om met een ander pakket te gaan werken waardoor ik mijn website niet meer kon veranderen. Het was of mij gaan verdiepen in nieuwe software of een nieuwe website laten bouwen.

De keuze viel op een nieuwe website. Ik had met iemand uit mijn netwerk al een mondelinge overeenkomst gesloten waardoor ik gelukkig  niet meer hoefde te shoppen.

Na kort overleg was de basis al snel gelegd en toen mocht ik foto’s en teksten aanleveren.

 

Aan de slag op zo’n site met duizenden foto’s.  Eerst zoeken op een foto voor elk product en dat kostte mij uren voordat ik iets redelijks had gevonden. Ik was niet helemaal tevreden maar dit moest het maar worden want ik was het al wel een beetje zat. Als ik meer tijd heb dan verander ik ze wel weer. De website bouwer vond ze blijkbaar ook niet passend en kwam met een alternatief. Nu moest ik foto’s zoeken die passend waren voor een werkgever en voor een werknemer en voor een particulier. Weer uren zoeken en wikken en wegen. Daarnaast moesten er teksten komen voor alle diensten en  korte teksten voor de werkgever, werknemer en particulier.

Ik ben dus niet zo’n schrijver!

Ik ben coach ik wil met mensen praten en ze handvatten geven zodat ze tot inzichten komen en veranderingen kunnen aanbrengen, zodat ze weer gelukkig zijn. Ik heb ook genoeg schrijvers in mijn netwerk hoor, die dat graag voor een matsprijsje voor mij doen. Maar nee ik moet het allemaal zelf kunnen. Ik moet thuis zijn als mijn kind ziek is, ik moet het huishouden doen want dat kan ik het beste, ik moet nog dingen regelen voor de netwerkclub, ik moet, ik moet….

Die website is prachtig geworden vind ik zelf, maar wat heeft het me veel energie gekost. Wanneer het niet over mensen gaat dan loop ik al snel leeg. Weer een goed leermoment. Wanneer het me zoveel energie kost dan kan ik het  toch beter uitbesteden en ik hoef niet alles zelf te doen. Vaak kunnen anderen het net zo goed of zelfs beter.  Ik zeg vaak tegen mijn klanten dat niets menselijks mij vreemd is en dat is echt zo. Ik kan anderen heel goed begeleiden in het (terug) vinden van balans maar ik moet het zelf ook wel eens weer terugvinden.

Doe vooral datgene  wat je echt graag wilt en waar je echt goed in bent!

 

Andrieza Schreurs